Ondersteuning Somatiek/ POH

Praktijkondersteuners Somatiek binnen huisartsenpraktijk Dikker:

Zowel Martine als Rogier werken in de praktijk als praktijkondersteuner somatiek. Zij hebben een eigen spreekuur waar zij bij patienten controles kunnen uitvoeren zoals het meten van de bloeddruk en het maken van een ECG (hartfilmpje). Patienten hebben bloed geprikt voor zij op afspraak komen. De praktijkondersteuner kan aan de hand van de uitslag medicatie aanpassen en zien of uw waardes stabiel blijven. Zo houdt de praktijkondersteuner drie maandelijks, of jaarlijks in de gaten of alle uitslagen goed zijn. Dit doen zij om te controleren of medicatie aanslaat en te voorkomen dat de aandoening de kwaliteit van het leven niet in de weg gaat zitten. 

De praktijkondersteuners verlenen voornamelijk zorg aan patienten met een chronische aandoening:
- Diabetes mellitus (suikerziekte)
- Astma/COPD
- Cardiovasculair risicomanagement ( bloeddruk, cholesterol)

Het kan zijn dat u een oproep krijgt van het SHL om een bloed te laten prikken en de uitslag te bespreken met de praktijkondersteuner zonder dat u bekend bent met een van deze aandoeningen. Dit komt bijvoorbeeld voor bij het paseren van een leeftijd waardoor u een verhoogd risico heeft op een aandoening.

Martine is elke maandag en dinsdag werkzaam in de praktijk. Rogier werkt elke maandag als praktijkondersteuner somatiek.

U kunt via de assistente een afspraak maken voor het spreekuur.