Nieuws

 Update COVID vaccinatie 16 februari 2021

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:


• mensen geboren in 1956 en 1957
• 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
           1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 - 64 jaar)
           2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 - 64 jaar)

Als we weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze bovengenoemde groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie. Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 16 februari 2021

 Afscheid dr. Franken

Per 1 maart zal dr. Franken, na 2 jaar bij ons te hebben gewerkt, afscheid nemen van onze praktijk. Zij gaat allereerst met zwangerschapsverlof en zij hoopt vervolgens in het najaar naar Nieuw Zeeland te verhuizen om daar te werken als huisarts. Dr. Pors (vrouwelijke arts) zal dr. Franken vervangen op dinsdag en donderdag vanaf 1 maart. 

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 2 februari 2021

 Online inzage medisch dossier

Vanaf heden is het mogelijk om online inzage te krijgen in uw medisch dossier! 

Ga naar Online services> online inzage medisch dossier voor meer informatie. 

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 12 januari 2021

 Afscheid dr. Hoke

Per januari 2021 heeft dr. Hoke afscheid genomen als waarnemend huisarts van onze praktijk. Zij zal in Leiden haar werkzaamheden als waarnemend huisarts voortzetten.

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 5 januari 2021

 Vragen rondom COVID vaccinatie

Wij merken dat sinds enkele dagen veel patiënten bellen met vragen over het COVID-19 vaccin. Momenteel is er nog niet bekend wanneer de eerste vaccinatieronde voor grote groepen patiënten zal plaatsvinden en wie in deze groep zal vallen. Zoals u in de media leest is hier nog niets over bekend en worden de plannen ook gewijzigd bij nieuwe inzichten/berichten. Wij verwachten dat het RIVM informatie over grootschallige vaccinatie direct via de media zullen delen en wij, als huisartsenpraktijk, ook op dat moment over praktische zaken ingelicht zullen worden. Zodra wij meer weten zullen wij dit via onze website met u delen. Graag vragen wij u alleen telefonisch contact op te nemen bij dringende zaken rondom COVID-19 of andere zaken (en niet over evt. vaccinatie) om onze telefonische bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden. Hartelijk dank hiervoor. 

Momenteel is de volgende informatie gedeeld door de Rijksoverheid/RIVM:

Bron: https://nos.nl/collectie/13850/artikel/2363119-coronavaccinatie-begint-wanneer-ben-jij-aan-de-beurt-als-de-planning-uitkomt 

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 5 januari 2021

 COVID-19 testen via GGD Den Haag

De overheid heeft bekend gemaakt dat iedereen zich per 1 juni kan laten testen op COVID-19 bij milde klachten (hoesten, verkoudheid en/of koorts). Dit kan zonder overleg met de huisarts plaatsvinden. Heeft u reden te denken dat u een COVID-19 infectie doormaakt? Dan kunt u een test aanvragen via GGD Den Haag.

Let op: deze test is bedoeld voor mensen die op het moment van testen klachten hebben, niet om te testen of iemand in het verleden een COVID-19 infectie heeft doorgemaakt (en nu klachtenvrij is).

Meer informatie vindt u op de volgende website: https://www.ggdhaaglanden.nl/bezorgd/infectieziekten/coronavirus-1/testen-op-het-coronavirus-covid-19.htm

Dit bericht is geplaats op: Maandag 1 juni 2020

 Algemene informatie COVID-19

 Blijf thuis bij 1 of meer van deze klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts (boven 38 graden).

- Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft

- U hoeft de huisarts niet te bellen.

 

Bel wel direct de huisarts of huisartsenpost als 1 of meer van deze punten voor u klopt:

- u wordt in een paar dagen steeds zieker

- u ademt steeds moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)

- u raakt steeds meer in de war

- u heeft meer dan 3 dagen koorts

- u bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts

- Ga NIET naar de huisarts toe.

 

Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:

- Was uw handen vaak met zeep.

- Nies en hoest in uw elleboog.

- Gebruik papieren zakdoekjes.

- Geef anderen geen hand.

- Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 31 maart 2020