Nieuws

 Vakanties

Afwezig 

Dr. Dikker is 3 t/m 21 augustus met vakantie. 

Dr. Franken is 6 juli t/m 14 augustus afwezig vanwege werkzaamheden elders en vakantie. 

Dr. Hoke werkt i.p.v. op woensdag 22 en 29 juli op maandag 20 en 27 juli. Op woensdag 5 augustus is zij afwezig.

Dr. Geenen is bij ons werkzaam t/m juli. Daarna is zij met vakantie, om in september haar opleiding tot huisarts te vervolgen op een nieuwe plek. 

 

Waarneming 

Onder andere dr. de Vos en dr. Kuiper nemen waar in de afwezigheid van uw huisartsen. Zij werken dan in onze huisartsenpraktijk en u kunt zo nodig een afspraak maken via een van de assistentes. 

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 30 juni 2020

 Patiënten enquêtes

Onze praktijk is NHG geaccrediteerd en dit kwaliteitskeurmerk wordt iedere drie jaar opnieuw bekeken. Een onderdeel hiervan is het uitzetten van patiënten enquêtes. Dit geeft ons de gelegenheid inzicht te krijgen wat wij al naar tevredenheid doen en waar wij meer aandacht aan kunnen besteden.

Wij willen u vragen twee van onderstaande vragenlijsten in te vullen: het gaat om de algemene vragenlijst over onze praktijk en de vragenlijst over de huisarts wie u heeft gezien. De vragenlijsten zijn anoniem en het invullen neemt 5-10 minuten in beslag.

Alvast hartelijk dank voor uw tijd en feedback.

 

Links naar enquêtes

Algemene vragenlijst over onze praktijk: https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=bef3767f-28ad-4b33-bd49-bc976a18068b 

Huisarts W.A. Dikker: https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=99d265db-fb1f-444a-b34d-38e8dc89d9fc 

Huisarts M. Hoke: https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=9CE33141-FD11-4D3C-B3D5-F9ECB98322F1 

Huisarts M.M.A. Franken: https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=3FA5E59F-0A23-4DC5-9353-774AFFDBD68F 

 

 

Dit bericht is geplaats op: Woensdag 10 juni 2020

 COVID-19 testen via GGD Den Haag

De overheid heeft bekend gemaakt dat iedereen zich per 1 juni kan laten testen op COVID-19 bij milde klachten (hoesten, verkoudheid en/of koorts). Dit kan zonder overleg met de huisarts plaatsvinden. Heeft u reden te denken dat u een COVID-19 infectie doormaakt? Dan kunt u een test aanvragen via GGD Den Haag.

Let op: deze test is bedoeld voor mensen die op het moment van testen klachten hebben, niet om te testen of iemand in het verleden een COVID-19 infectie heeft doorgemaakt (en nu klachtenvrij is).

Meer informatie vindt u op de volgende website: https://www.ggdhaaglanden.nl/bezorgd/infectieziekten/coronavirus-1/testen-op-het-coronavirus-covid-19.htm

Dit bericht is geplaats op: Maandag 1 juni 2020

 Aanpassingen spreekuur t.a.v. coronasituatie

 Wij willen u vragen ten allen tijden eerst telefonisch contact met ons op te nemen alvorens naar de praktijk te komen.

De praktijk is alleen toegankelijk indien:

- Geplande afspraak met huisarts, praktijkondersteuner of assistentenspreekuur

- Urinecontrole, indien vooraf telefonisch overlegd

- Ophalen van verwijsbrief, indien vooraf telefonisch overlegd

- Levensbedreigende situaties

De doktersassistente zal telefonisch met u bespreken of een afspraak op het spreekuur (urgente zaken), een telefonische afspraak of een emailconsult (beide indien minder urgente zaken) ingepland zal worden. Dit heeft te maken met het feit dat wij door de coronasituatie niet te veel patiënten (tegelijk) in de praktijk kunnen ontvangen.

Indien een afspraak hebt met een van de huisartsen, praktijkondersteuner of op het assistentenspreekuur verzoeken wij u max. 5 min vóór de afspraak te komen, niet eerder. Als u te laat bent voor de afspraak zijn wij genoodzaakt de afspraak te verzetten. Daarnaast willen wij u vragen in principe alléén naar de afspraak te komen. Deze regels zijn nodig om te voorkomen dat de wachtkamer te vol wordt.

Mogelijk weet u dat de toegang naar de wachtkamer erg smal is, dit kunnen wij helaas niet aanpassen. 1.5 meter afstand houden is hierdoor lastig. Wij vragen uw begrip voor deze situatie en hier flexibel mee om te gaan.

Daarnaast willen wij u er op wijzen dat er momenteel geen stikstof wordt geleverd. Derhalve kunnen wij geen afspraken maken voor het behandelen van wratjes en andere huidaandoeningen die met stikstof behandeld dienen te worden. 

Dit bericht is geplaats op: Donderdag 28 mei 2020

 Algemene informatie COVID-19

 Blijf thuis bij 1 of meer van deze klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts (boven 38 graden).

- Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft

- U hoeft de huisarts niet te bellen.

 

Bel wel direct de huisarts of huisartsenpost als 1 of meer van deze punten voor u klopt:

- u wordt in een paar dagen steeds zieker

- u ademt steeds moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)

- u raakt steeds meer in de war

- u heeft meer dan 3 dagen koorts

- u bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts

- Ga NIET naar de huisarts toe.

 

Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:

- Was uw handen vaak met zeep.

- Nies en hoest in uw elleboog.

- Gebruik papieren zakdoekjes.

- Geef anderen geen hand.

- Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 31 maart 2020

 Nieuw rooster

Zoals u wellicht merkt hebben we een grote praktijk en is het hierdoor vaak druk. U moet (soms) lang wachten op een afspraak bij de huisarts. Dit vinden wij vervelend en daarom wij willen de wachttijd verkorten. Vanaf de laatste week van februari gaan wij met een nieuw rooster werken. Dit houdt in dat wij meer patiënten per dag kunnen zien en hierdoor meer plekken per week creëren.

Dit heeft als gevolg dat de consulten korter worden (10 min.). Wij zullen de afspraak ‘1 klacht per consult’ strikter gaan hanteren. Onze assistenten zullen u bij het maken van de afspraak vragen of het om 1 of 2 klachten gaat. Wilt u 2 klachten bespreken dan zal er een dubbele afspraak (20 min.) ingepland worden.

Wij hopen op uw medewerking hierin. Alleen op deze manier kunnen wij de wachttijden verkorten en kunt u sneller gezien worden.

 8.00-11.30u: Ochtendspreekuur

11.30-12.30u: Visites

12.30-13.30u: Lunchpauze, praktijk gesloten

13.30-16.30u: Middagspreekuur

16.30-17.00u: Administratie
 

Dit bericht is geplaats op: Dinsdag 31 maart 2020