Klachten

 

Klacht indienen

Wij doen ons best u zo goed mogelijk te helpen, maar het kan voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent. Als dit zo is horen we dit graag van u om samen met u naar een oplossing te zoeken. Graag verzoeken wij uw eerst een afspraak te maken op het spreekuur van de desbetreffende huisarts om de klacht te bespreken. Het is ook mogelijk om de klacht in te dienen via het klachtenformulier op de website of door een mail te sturen naar info@huisartsdikker.com. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Klachtencommissie

Komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. De praktijk van dr. Dikker is aangesloten bij de klachtencomissie van Hadoks. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van de Hadoks (www.hadoks.nl/patienten/klachtenregeling). De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer (070)302 98 20.

 

Geschillencommissie

Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u vinden op de website www.skge.nl.

 

Klachtenformulier